Kangaroo

Gőzfürdő, gőzkabin

Már a korai középkorban használták a gőz jótékony hatását a felizzított kövekre öntött vízzel keletkezett gőz segítségével, egy fölé épített sátorponyva tartotta légtérben. A fölé helyezett szárított gyógynövényekkel fokozták a gyógyhatást.

gozfurdo07 gozfurdo08

A gőz élettani hatása

Az illatos gőz kifejezetten jó hatással van a légutakra, csökkenti a hörghurutot, gyógyítja a megfázásos betegségeket és jótékony hatással van a reumára. Az alacsonyabb hőmérséklet miatt a gőzkabint azok is használhatják, akiknek a finn típusú szauna magas hőmérsékletét az orvos nem javasolja.

A közepes 45°C körüli hőmérséklet és 80-100% páratartalom mellett a test lassabban melegszik fel, a kabinban uralkodó pára a bőrt nem hagyja kiszáradni. A felmelegedett test izzadásával salakanyagok távoznak, a bőr kisimul, fiatalodik.

gozfurdo11A modern világunkban a következő elemek segítségével készíthetünk magunknak gőzkabint:

  • kell egy párazárt helyiség megfelelő szellőzéssel
  • a helyiségben el kell helyezni : hőmérséklet vezérlőt, biztonsági gőzbefúvót, szellőzés szabályzót, világítást, esetleg vízcsapot, illatedényt.
  • a helyiségen kívül kerül elhelyezésre: vezérlőegység, gőzgenerátor, vízlágyító
    Igény szerint a helységet külön független padló, ülés, falfűtéssel lehet elkészíteni.

Gőzkabinjaink minden elvárásnak tökéletesen megfelelnek. A helyesen megválasztott generátor-teljesítmény elegendő mennyiségű gőzt termel, az injektált illatokkal keveredve ideális eloszlás teremt a kabinban.

Gőzkabin Vízlágyító Gőzgenerátor Vezérlő Gőzbefúvó

A kabinjaink kizárólag minőségi anyagokból, tökéletes víz és gőzzárással készülnek, így biztosítva a hosszú élettartamot.
A kabinok belső kiképzését, burkolatát mindig a megrendelő igényeihez igazítjuk.
A kabin hőmérséklete a digitális kezelő segítségével tetszés szerint állítható, javasolt a 43-48°C közötti hőmérséklet.
Szükség esetén, ha a vízminőségi mutatók nem megfelelőek, a gőzgenerátor optimális működéséhez, a vízkő kiválást elkerülendő, vízlágyítót telepítünk.

gozfurdo09 gozfurdo10

MIX-MAX Ökotech Kft., H-1022 Budapest, Barsi u.4.
Tel: (+36-1) 316-2946 ; Fax: (+36-1) 336-1222
E-mail: mixmax@mixmax.hu