Kangaroo

Mi a Carbon Ceramic Composite Medence? (karbon kerámia medence)

Ez a Legellenállóbb, a Legtartósabb és a Legkorszerűbb medence a világon!

A Ceramic Composite medencét a kerámia mag szerkezeti réteg különbözteti meg a hagyományos medencéktől. Ezt a kerámia magot a Compass Pools kutatói fejlesztették ki, felhasználva az űrrepülőgépek védőpajzsához alkalmazott NASA technológiát, mely az atmoszférán átrepülő űrsiklót védi, különösen leszálláskor.

Életre szóló garancia.

30 év gyártói múlt.

Életre szóló garancia 35 év gyártói múlt

Exkluzív, védett Carbon Ceramic Pools® rétegszerkezet

Hagyományos üvegszálas
medencék
CARBON CERAMIC POOL® –
exkluzív,
szabadalmaztatott rendszer

medence rétegszerkezet Ceramic Pools

A különleges és védett Bi-luminite® Ceramic Composite rétegszerkezeti rendszer forradalmasítja az úszómedence technológiát.

 • A belső felület nem fakul ki az UV sugárzástól, vegyszerektől
 • Különlegesen nagy szilárdságú a kerámia magtól (PN1690 szabadalom) és a merevítésektől, ezért betonozás nélkül telepíthető
 • A medence pereme, lépcsője és padlója csúszásmentes
 • A Bi-luminite®/ NOVA® színekegyedülálló csillogást adnak a víznek
 • Maximális vízzárás
 • Biztonsági kapaszkodó pereme biztonságot ad a fürdőzőnek
 • Karbonszálas erősítés a kritikus helyeken

 

Bi-luminite® Technológia

A maximális szilárdság és tartósság eléréséhez a Ceramic Composit medencét vízzáró, epoxyval módosított vinylester és kerámia kötőanyagból, üvegszál erősítéssel állították elő. Szendvics szerkezetűen, két réteg között van a speciális Ceramic Composit mag. Ez a mag biztosítja a rendkívül nagy szilárdságot és növeli a medencefal vízzáró tulajdonságát. A medencevíz csodálatos színárnyalat választékának titka az extrém UV stabilizált Bi-luminite®/ NOVA® felület bevonat és a színbázis kombinációja. A Bi-luminite®/ NOVA® felületbevonatba olyan speciális csillámokat és színanyagokat dolgoztak, ami 3D optikát biztosít. A Bi-luminite® védi az alatta levő színréteget az időjárás viszontagságaitól.

Egy minőségi befektetéshez az Ön személyes biztosítéka a Bi-luminite® Ceramic Composit technológia.

Ceramic Composite mag Ceramic Composite mag, amivel több egy hagyományos üvegszálas medencénél.
Ceramic Composite mag Hagyományos kompozit medence.

Miért a Ceramic technológia tette a Compass Pools-t világelsővé a kompozit medencék között?
A Compass figyelemmel követve nemzetközi technológiákat felismerte a kompozit technológia előnyeit. A vinylester műgyanta alkalmazásával két célt is elértek. Bebizonyították, hogy a vinylester azonos körülmények között sokkal tartósabban ellenáll a víz penetrációjának (ozmózis), mint a polyester, - a polyester idővel exponenciálisan veszít vízzáróságából.

 

 

A tudomány kihívása:
A Compass fejlesztői a kutatás és részletes analízis során rájöttek azonban, hogy a vinylester az ozmózis problémát nem oldja meg tökéletesen. A legnagyobb kihívást tehát a tökéletes kompozit szerkezet megtalálása jelentette. Ehhez egy speciális, különleges tulajdonsággal bíró anyagra volt szükségük. Szerencsére ezt az anyagot már feltalálták.

A megoldást az űrtechnológia szolgáltatta:
A kutatóknak meg kellett érteniük a magas hőmérséklet hatásait. Az üveg és a kerámia jól ismert példák, hogy az alapanyag tulajdonságai miként változnak meg bizonyos kritikus hőmérséklet elérésekor. Egy hajtástechnikai cégnél tett látogatás alkalmával a Compass fejlesztői találkoztak egy anyaggal, amit erőművekben, magas hőmérsékleti viszonyok mellett állítottak elő. Ez a mikro-szemcséknek nevezett anyag egy kerámia por volt üreges golyókká formázva. Ezt az anyagot az űrsiklók speciális kerámia védőpajzsához gyártják.

A mikro-szemcsék hihetetlen tulajdonságai:

 • Extrém magas szakítószilárdság és izosztatikus ellenállóság
 • Sérülésmentes nyomásállóság 700 BAR-ig
 • Olvadáspontjuk 1600 - 1800 °C között van
 • Vegyileg ellenállók, de ennek ellenére jól oldhatók vizes oldattal, vegyszerrel, higított műgyantával
 • Legérdekesebb mégis az, hogy semmilyen formában nem kötik meg a nedvességet

Ötlettől a gyártásig:
Természetesen medencét nem lehet csak kerámiából gyártani. A kerámia törékeny és a kerámia medence eltörne, mint egy csésze. Hatalmas kihívás volt a Compass Pools számára a kerámia por vinylester műgyantával való egyesítése úgy, hogy egy szuper ellenálló anyag alakuljon ki belőlük. A kutatás eredménye a nemzetközi szabadalommal védett Ceramic Composite karbon kerámia medence technológia lett.

A Ceramic Composite technológia megkétszerezi a medence élettartamát és más előnyökkel is jár:

A megoldás a kerámia mag:

 • Keményebb, lényegesen ellenállóbb ütésekkel szemben
 • Ellenáll a nagy hőingadozásnak
 • Hőszigetelése jobb
 • A medence sokkal szilárdabbá vált hajlékonyságának elvesztése nélkül, és képes ellenállni a földváltozásoknak.
 •  


  Ha megnézi a Compass karbon kerámia kompozit medencéjének egy kivágott darabját, akkor világosan látható a kerámia mag. Ez a mag sorolja a Compass Pools medencéket egy egészen külön kategóriába. Ennek az anyagnak köszönhetően Ön a világ legellenállóbb, legtartósabb, és legkorszerűbb medencéjét fogja megvásárolni.