Kangaroo

Polikarbonát medencefedés

Miért válasszon COMPASS POLYCARBONAT medencefedést?

Ha a medencéjét télen, nyáron, esőben és hóban egyaránt, a szezont meghosszabbítva szinte minden időben szeretné használni, akkor Önnek egy polikarbonát medencefedésre van szüksége. Már kora tavasztól késő őszig, minimális fűtési költség mellett,  tudja használni medencéjét. Úszni, wellneszezni és pihenni tud a fedés alatti térben úgy, hogy a külvilágot teljesen elzárhatja magától. Exkluzív medencefedéseinket javasoljuk szinte minden medence formához és típushoz, mert a tökéletes formai kialakításnak köszönhetően illeszkedik minden épületegységhez és kerthez. Mindenezek mellet az összes medencefedésünkben megtalálja a fedések területén eddig elért legjobb eredményeket és számtalan szabadalmat.

ELŐNYÖK:

 • Alumínium vázszerkezet különböző színekben
 • 8-10 mm cellás, áttetsző polikarbonát héjalás, vagy
 • 4 mm-es kompakt, üvegszerű polikarbonát lemez (feláras)
 • Extra alacsony, eloxált sínpálya rendszer
 • Speciális görgők, nemesacél csapággyal
 • Szél elleni, állandó védelem
 • Szegmensek automatikus pozícionálása a sínpályán
 • Levehető végfal
 • Láthatatlan kötőelemek a szerkezeten

NEO kivitel, igény szerint:

 • Kerekített profil
 • Zárható szegmensek és ajtó
 • EASY UP-felső szegmensrögzítés ( nem kell a sínpályáig lehajolni )
 • felhajtható küszöb (ha nincs a végfalon ajtó!)

További opcionális medencefedés igények külön árajánlat szerint!

Amit mindenképp tudnia kell a polikarbonát medencetakarásokról:

Ha még nincs lefedve szabadtéri medencéje, akkor itt az ideje elolvasni ezt a rövid és hasznos tájékoztatót a polikarbonát medencefedések adta előnyökről.

Az első a biztonság!

Az úszni még nem tudó gyermekek védelméről akkor is gondoskodniuk kell a családoknak, ha éppen nincsenek a közelben a szülők és amikor a gyerekek a medence közelében játszanak a kertben. Ilyen esetekben Ön helyett óvja meg a kulcsra zárt fedés a kicsiket a medencetértől.

Sajnos egy ilyen véletlen vízbeesés akár tragikus következményekkel is járhatna, amit jobb időben megelőzni.

Ugyanezek érvényesek a család kis és nagy kedvenceire is, kistestű kutyákra, macskákra vagy az éjszakai állatokra, akiket szeretnénk távol tartani a medencénktől.

Energia megtakarítás

Sajnos napjaink egyik legnagyobb problémája az emelkedő energiaárak mellett a nagymértékű környezetszennyezés. Ez a probléma nem fog megoldódni, ha az egyén vagy a családok nem szentelnek nagyobb figyelmet környezetük megóvására. Ha energiatakarékos megoldásokat alkalmazunk, a megnyugtató tudat mellett, hogy tettünk környezetünkért, a pénztárcánkra gyakorolt pozitív hatás is nagymértékben érzékelhető lesz hosszútávon.

A medence üzemeltetése költségekkel jár. Ezek a rezsiköltségek nagy részben a víz felfűtéséhez és a hőmérséklet szinten tartásához szükségesen elhasznált energiák ára. A vízfelületen végbemenő párolgás a medence hő veszteségének 70-80%-át teszi ki, amit ha kellőképpen lefedünk, akkor a hőveszteség és ezzel együtt a vízfűtés rezsije is jelentősen csökkeni fog. A polikarbonát fedések adta üvegházhatásnak köszönhetően további költségek nélkül növelhetjük a fedés alatti tér és a víz hőmérsékletét.

A medence üzemeltetés rezsiköltségének csökkenése két tényezőből adódik össze. A fentebb részletezett fűtésre fordított energiák megtakarításából és a vízminőség optimális beállításához szükséges vegyszerek csökkentéséből. Az utóbbi, a vegyszeres vízkezelés helyett javasoljuk a természetes, terápiás hatású sós uszodavíz fertőtlenítést, amiben az összes toxikus anyagot kiválthatja, és kristálytiszta medencevizet eredményez. Sós vízkezelésünről itt olvashat...

A polikarbonát fedések további előnye, hogy sokkal kevesebb szennyeződés kerül a medencevízbe. A mikroszkopikus méretű spóráktól egészen a nagyobb méretű szennyeződésekig; por, föld, faágak, falevelek, rovarok, békák, stb.. Ha a fürdővizünk kevésbé szennyezett, akkor a fertőtlenítésesre kevesebb időt és annak költségeire kevesebb pénzt és energiát kell majd fordítanunk. Ilyen esetekben az a tapasztalat, hogy a víz pH értéke lecsökken, így az alacsonyabb érték miatt természetesen a pH csökkentő vegyszerből is jóval kevesebbet kell felhasználnunk.  Sajnos még így sem tudjuk a medence takarítását és annak a karbantartását 100%-osan kiváltani, viszont ritkábban kell porszívózni a medencefeneket, a fölöző hálót is kevesebbszer kell elővennie annak, akinek fedés van a medencéjén. Akik Compass Ceramic Pools medencét választanak Vantage rendszerrel és hozzá sós uszodavíz kezelést alkalmaznak, abban az esetben medence karbantartására alig kell figyelmet fordítaniuk, csupán csak élvezniük kell a medence kínálta luxust és pihenést.

Időjárás

Minden kültéri medence használhatóságát nagyban befolyásoló tényező a kiszámíthatatlan időjárás. A polycarbonát fedés típusaink között, főleg a nagyobb magasságú fedések biztosítanak elegendő teret arra, hogy akár szeles, esős vagy hidegebb időben is kényelmesen használhassuk medencénket. Még szeles időben is, zárt állapotában a medencefedés alatt nincs, vagy alig van légmozgás és a hőmérséklet is magasabb, mint a környezet hőmérséklete. Ezek összessége biztosítja, hogy rossz időjárási körülmények között is szabadon élvezhessük a wellness és vízi sportok nyújtotta örömöket.

Egy fedett medence további előnye, hogy a rövid magyar nyarat és fürdő szezont, akár évi 4 hónappal is meghosszabbíthatja. Medencefedés nélkül egy átlagos kültéri medence optimális időjárási körülmények között kb. május végétől augusztusig használható. Egy medencefedéssel ellátott medence pedig áprilistól - októberig használható ki teljes mértékben.

Optimális tervezés

Amikor még nincsen beépítve vagy kialakítva a medence helye elegendő mozgásterünk a legoptimálisabb medencefedést kiválasztanunk. A következőkre kell odafigyelni, mikor a fedésekből választunk: először is minél szélesebb a fedés annál mélyebbre fogunk a pénztárcánkba nyúlni. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy ezek a polikarbonát fedések többnyire sínpályákon mozgathatóak (kivéve a sín nélküli fedéseket), amelyeknek stabil szilárd és egyenletes alapot kell biztosítanunk. Ha például ön egy téglalap alakú római lépcsős medencét tervez kertjébe, aminek a hosszanti oldalán lenne kialakítva a lépcső, nem pedig a klasszikus rövidebb oldalon, abban az esetben a fedés sajnos 30-40%-al is drágább lehet a nagyobb szélesség miatt.

A medence építése egy egyszeri és nagy horderejű döntés, aminél minden eshetőségre javasolt időben és előrelátóan felkészülni, hogy ne okozzanak bennünket nem várt meglepetések.

Egyéni igények, kialakítások

Természetesen, mint ahogy az exkluzív Compass Pools kerámia medencéinknél is van mód egyedi igények megvalósítására, úgy a medencefedéseknél is van erre lehetőség. Ez annyit jelent, hogy fedésinket az ön elképzelésinek megfelelően és a lehetőségekhez mérten medencéjére szabjuk. Első és legfontosabb kérdés ilyenkor, hogy mire akarja használni és milyen környezetbe szeretné elhelyezni. Ha egy szépen kialakított kert látványához egy alacsonyabb kosárgörbe ívű fedést választunk, szinte alig észrevehetően belesimul majd a tájba. Ugyanakkor egy alacsonyabb belmagassággal rendelkező fedés a zárt állapot melletti használatot megnehezíti. A fürdőszezon meghosszabbítását inkább a járható magasságú fedések eredményezik, amely méreteinek köszönhetően a kert vagy udvarunk egyik kiemelkedő pontja lesz.

A fedés esztétikáját, funkcióját extrafelszerelésekkel lehet fokozni:

- átlátszó, üvegszerű polikarbonát héjalás. A legszebb fedés kivitelezés, az üveg hatását idéző fedésmódozat. Előnyei mellett ugyanakkor vannak hátrányai is: gyengébb a hőszigetelése, mivel nem levegőcellás, sérülékenyebb, mint a standard vastagságú áttetsző fedések.

- lehetőség van színes vagy fa mintázatú alumínium profilra is

- az extra sínhosszabbításnak köszönhetően a fedést eltolhatjuk akár több méterre a medencétől, hogy ne zavarjon.

- csapóajtó és homlok ajtó vagy dupla tolóajtó a végfalakon

Ha még bármilyen kérdésük lenne a medencefedésekkel kapcsolatosan, kérem, keressenek az elérhetőségeinken!

 

COMPASS MEDENCEFEDÉS TÍPUSOK

 

ÚJ NEO medencefedések:

Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés

 

ALACSONY MEDENCEFEDÉS:

Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés
Neo medencefedés Neo medencefedés

KÖZÉPMAGAS MEDENCEFEDÉS:

Neo medencefedés Neo medencefedés

MAGAS MEDENCEFEDÉS:

Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés
Neo medencefedés Neo medencefedés

FAL MELLÉ ÉPÍTETT MEDENCEFEDÉS:

Neo medencefedés Neo medencefedés Neo medencefedés