Kangaroo

Uszodatechnika

Az úszómedence beépítés csupán egy része - bár nagyon fontos - az uszodatechnika alá eső számtalan tevékenységnek, feladatnak. Ahhoz, hogy a medence használata sokáig örömteli és egészséges maradjon, az automata rendszerek (ha vannak) megfelelően működjenek, el kell végezni a szükséges beállításokat a telepítéskor, a kész medencét pedig rendszeres időközönként karban kell tartani. (Medence téliesítés, nyáriasítás, stb.)

Az uszodatechnika területei

A leendő úszómedence megtervezése és kivitelezése során több dolgot kell figyelembe venni - a Megrendelő alapvető igényei, elvárásai, a rendelkezésre álló hely, az opcionális komfortizálás lehetőségei mind fontos tényezők az uszodatechnika gyakorlati alkalmazásakor. Ezt cégünk árajánlatban elkészíti Önnek és Ön a lehetőségeihez mérten választja ki a szükséges komfortelemeket. Ez idő alatt vagy utána ingyenes helyszíni felmérés keretében tanácsot ad cégünk a medence elhelyezésben.

Az uszodatechnikai szakember felméri a helyszínt és az igényeket, szakmai javaslatokat ad az úszómedence kialakítására vonatkozóan. Az egyeztetést követően kerül sor a medence legyártására és szakszerű beépítésére; ekkor kerülnek beépítésre mindazon uszodatechnika elemek, amelyek a hosszú távú, optimális működéshez szükségesek, illetve a Megrendelő igényeinek megfelelő komfortfokozatot biztosítják.

A medence kivitelezés mellett az uszodatechnika feladatai közé tartozik többek között a vízkezelés, védelmi megoldások (pl. medencefedés), komfortizálás és az esetleges meghibásodások szervizelése is.

Komfortizálás a modern uszodatechnika révén

A Compass Pools uszodatechnika által biztosított opciók révén több lehetőség is kínálkozik a kényelem fokozására, ezek a medence használatának és funkcióinak sorát bővítik. Uszodatechnika kivitelező cégünk a legkülönbözőbb élmény és látvány elemeit építi be Önnek.

Választható CompassPools uszodatechnika elemek:

 • Wellness (masszázs a pihenő padokhoz, nyakmasszázs)
 • Ellenáramoltató
 • Ausztrál sóbontó készülékek (Vegyszerek helyett! Terápiás hatás!)
 • Szolár, gáz vagy elektromos fűtés
 • Uszodatechnikai vízkezelő berendezések
 • Vantage medencetisztító rendszer (Maximális kényelmet biztosít!)
 • Vegyszermentes, sóval működő fertőtlenítő rendszerek
 • Rolós medencetakarás, polikarbonát medencefedés
 • Compass IQ távvezérlés, medence távfelügyeleti rendszer

uszoda-technika

Uszodatechnika elemek a vízkezelésben

Az uszodatechnika legfontosabb feladatainak egyike a vízkezelés, azaz a kész medence vizének folyamatos szűrése-forgatása, a vízcsere biztosítása.

Az egyes uszodatechnika elemek funkciói:

 • víz szűrés és átforgatása
 • áramoltatás irányított módon, vízáramoltatás megfelelő intenzitásának biztosítása
 • biológiai vízkezelés, kémiai vízkezelés

Ahhoz, hogy az úszómedence vize mind egészségügyi, mind pedig esztétikai szempontból tiszta legyen, a fenti feladatokat elvégző uszodatechnikai szerelvények és készülékek szakszerű beépítése szükséges.

 • A CompassPools medencék vízkezelését a széles körben elterjedt ausztrál sós vízkezelő rendszer, az Ecomatic végzi. Az Ecomatic sóbontó berendezések a legmagasabb színvonalat képviselik az uszodatechnika vízkezelési területén.
 • A vízforgatást Davey vízhűtéses szivattyúk biztosítják, amelyek a forgatás során keletkezett hőt a medencevíz fűtésében hasznosítják.
 • Az úszómedence vízszűrését kvarc homok töltetű üvegszálas poliészter szűrőtartály végzi.

A CompassPools kerámia medence önállóan és uszodatechnika-gépészeti egységcsomaggal is rendelhető. Az alapcsomag tartalmazza a kerámia medence uszodatechnikai szűrő-forgató berendezését, a világítást, szkimmert és az uszodatechnikai víz be-és elvezető elemeket.

uszodatechnika

Uszodatechnika elemek szabadtéri medencéknél

A szabadtéri medencék egyik hátránya, hogy ki vannak téve a változékony környezeti hatásoknak (napsugárzás, eső, rovarok, falevelek), ami miatt vizük gyakoribb tisztítást igényel. A CompassPools uszodatechnika nagyszerű megoldást kínál ezekre a problémákra is: elsősorban a Vantage automata medencetisztító rendszer, továbbá a rolós medencetakarás, illetve polikarbonát medencefedés révén. Tovább az erős napsugárzás sem jelent veszélyt, a speciális színrétegnek köszönhetően! Így a Compass úszómedence nem fakul ki pár éven belül.

 

Vantage - Medence tisztítási és átáramoltatási technológia