Kangaroo

Hogyan működik

A "Salt Water Pool System" működése:

Nagy tisztaságú kristálysót, kell feloldani a medence vízében úgy, hogy nagyon enyhe, mindössze 0,3% oldatot kapjunk. Ez fele olyan sós, mint a könny, és egytizede a tengervíz töménységének. Ezt a sóoldatot (nátrium klorid) az EcoMatic/ProMATIC (titán cellán belül) egy egyszerű elektrolízis folyamán átalakítja egy hatásos fertőtlenítővé*, amelynek meg van a képessége, hogy oxidálja (megsemmisítse) a baktériumokat, vírusokat, algákat és más gyököket, melyek különben elszaporodnának a vízben. Ezután egy összetett vegyi folyamat során a megbontott nátriumklorid visszaalakul. Majd ez a folyamat újra, meg újra megismétlődik, közben a fertőtlenítés folyamata lejátszódik anélkül, hogy sót használna el. "Melléktermékként" tisztító hatású szabad, atomos oxigén, és kis mennyiségben ózon is keletkezik. Ezek rendkívül aktív, reakciós anyagok, szétroncsolnak minden, a vizet szennyező szerves anyagot, oxidálják a szín és szaganyagokat, elpusztítják a mikrobákat.

A megfelelően méretezett és beállított EcoMatic/ProMATIC rendszer biztosítja azt a szükséges fertőtlenítést, mellyel medence vizét kifogástalan, egészséges állapotban tartja. A környezet szempontjából tökéletes módon - egy újra felhasználható természetes anyaggal, - a sóval. - Az Ön EcoMatic/ProMATIC rendszere ugyanúgy fog fertőtleníteni, mintha uszoda-klórt használna, anélkül, hogy szükséges lenne toxikus, veszélyes ipari fertőtlenítő vegyszereket és ezek adalékanyagait hozzáadni a vízhez (vagy fürdeni benne).

* (HOCL, hipoklorit, ugyanaz a hatásos fertőtlenítő, mint ha uszodaklórt adagoltunk volna, - de avval a különbséggel, hogy elmaradnak a veszélyes klórvegyületek, és a vegyszerrel járó egyéb kellemetlen hatások, mely a kézi klóradagolással jár. (Az optimális fertőtlenítő hatáshoz, mint minden vízkezelésnél, a pH-t 7,0 - 7,6 között kell tartani.)

Az EcoMatic/ProMATIC akkor van szabályosan bekötve, ha csak akkor működik, amikor a keringtető szivattyú üzemel, a cellán átáramlik a víz. Az EcoMatic/ProMATIC nem működhet, ha a keringtető szivattyú ki van kapcsolva.